dijous, 22 de febrer del 2018

LA PLAÇA CATALUNYA DESBORDADA PER LA LLUITA PENSIONISTA



Avui la marea pensionista ha desbordat la plaça Catalunya amb les seves reivindicacions i denúncies i amb el cor dels iai@flautes. 

Les consignes més corejades han estat Rajoy dimisión, manos arriba esto es un atraco y el pueblo unido jamás será vencido. Els concentrats estaven indignats i denunciaven l'estafa de les pensions acusant de lladre al govern Rajoy. Per unes pensions decents tota la nostra solidaritat amb el més gran col·lectiu de l'estat espanyol, els pensionistes, que han estat el matalàs d'una crisi que s'ha pagat amb les seves pensions. S'han cremat i trencat les cartes de la ministra que comunicaven l'augment del 0,25% per aquest any, una vergonya, per unes pensionistes que només han fet que acumular una pèrdua de poder adquisitiu. Les dones han estat molt protagonistes d'aquest acte i s'ha cridat a la participació masiva en un 8 de març que preten demostrar que si les dones s'aturen l'estat es paralitza. 

Algunes de les persones concentrades a la plaça Catalunya han fet una marxa fins a la plaça Sant Jaume al marge de l'organització, que no s'ha sumat per por a possibles sancions, gràcies a la llei mordassa del PP.

Esperem que aquesta concentració d'avui de milers de persones sigui la primera de moltes, i que treballadors i estudiants es sumin a aquesta reivindicació de justícia present per un futur de dignitat per a totes i tots. 

També esperem que la propera vegada que es demani megafonia a l'Ajuntament de Barcelona sigui més col·laborador i ofereixi més mitjans, ja que ha hagut mancances greus de so que han deslluït l'acte. I hauria estat bé que la mateixa alcaldessa en solidaritat s'hagués apropat a escoltar unes reivindicacions que hauria de defensar en primera línia. S'ho mereixen molt més les i els jubilats de Barcelona que no pas Felip VI i el MWC.




Discurs de Marea Pensionista Cornellà que no ha estat possible llegir a la concentració.

Desde Marea Cornellà os invitamos a todas y todos a participar en las reivindicaciones de Marea Pensionista.

La lucha por pensiones dignas es de suma importancia, vital no solo para las personas mayores, también para las jóvenes, que deben tomar las riendas de su futuro y concienciarse de que esto también va con ellas.

En Marea Cornellà nos reunimos cada miércoles  primero y tercero de mes, debatimos y proponemos acciones de visualización para informar a la ciudadanía de los puntos que reivindica la lucha de Marea pensionista.

Queremos políticos que defiendan nuestros pilares del bienestar social, cada día más deteriorados por los continuos recortes, que todos los gobiernos han practicado.

Es realmente desalentador que las personas mayores de 67 años sigan trabajando, mientras sus nietos están en paro.

Tenemos que informarnos y saber dónde debemos estar, que no nos manipulen, que no nos utilicen para que luego firmen en contra de nuestros intereses a nuestras espaldas, como ocurrió en el Pacto de Toledo.

Por último, apoyamos la manifestación del 8 de marzo por la dignidad y los derechos de la mujer.

¡¡Esta es nuestra lucha!! Pero necesitamos que sea la lucha de toda la sociedad.

-->
Gracias compañeras y compañeros.









--> -->