diumenge, 14 de novembre del 2010

CONCENTRACIÓ DE REBUIG A PLATAFORMA X CATALUNYA A CORNELLÀ DE LLOBREGAT



Amb unes fortes mesures de seguretat per a donar protecció a l'Anglada i els seus homes i dones, com si es tractés del president del govern o del mateix rei, més d'un centenar de persones antifeixistes s'han manifestat contra el missatge racista de Plataforma x Catalunya,  a una ciutat on un fet com aquest hagués estat impossible només fa uns anys. És molt trist veure a un feixista fent la seva salutació braç alçat darrera una línia de la policia que el protegeix.

Què ens ha passat?  Com pot triomfar el populisme xenòfob de personatges que abans no tenien lloc a la nostra societat? No es pot caure en aquest parany, perquè això és només la punta de l'iceberg del feixisme, que ara torna a ensenyar la seva pitjor cara amb orgull, utilitzant el sistema per arribar el poder per després imposar la seva dictadura, a sumar a la dictadura dels mercats. Està passant a tota Europa i seria perillós que partits com aquest tinguin una cadira al Parlament, perquè això donaria normalitat a missatges contra els quals encara estem lluitant per a desterrar de la política oficial.

Quan encara les víctimes del franquisme, que tant s'estima l'Anglada, busquen justícia, és un insult veure el mecanisme "democràtic" al servei d'aquesta gent. Ja en tenim prou amb la dreta de la careta no volem tenir també la que es reafirma a cara descoberta. Estem alerta.

Aquí només hi ha un culpable de tota aquesta situació, i no és l'immigrant, ni l'aturat,  ni el desnonat, és el que ha provocat aquesta crisi, i això ho han fet els mateixos que ara volen escapolir-se de les seves responsabilitats estrenyent-nos el cinturó fins a escanyar-nos. És el capital, els mercats, els bancs, i són ells els que han de pagar, no els més febles i vulnerables.

Durant la visita de Ratzinger una companya que treballa solidàriament pels drets dels immigrants, va ser avia. Aquesta respectable senyora va ser arrossegada per un braç per una mossa d'esquadra, que podria ser la seva filla. Sense haver fet res la va identificar i li va dir que es marxés a casa sinó volia ser detinguda. Esperem que un fet així no torni a passar i que el comitè d'ètica de la policia prengui nota, perquè el comportament de les seves forces cada vegada s'allunya més del comportament democràtic que tots esperem i  s'apropa a l'arbitrarietat i la manca de criteri que és el que s'està produint darrerament.

Part del tex llegit avui amb motiu de la concentració de rebuig al míting de Plataforma x Catalunya a Cornellà de Llobregat.

Plataforma x Catalunya busca la divisió de la classe treballadora arribant a qualificar els immigrants com a privilegiats, utilitzant un discurs demagògic i allunyat totalment de la realitat.

Qualifica els immigrants de privilegiats quan per una altra banda l'estat s'aprofita d'ells amb la sobreexplotació com a mà d'obra barata.

Sota la consigna de "españoles primero", promouen el racisme i el feixisme fent els immigrants responsables de la crisi i negant-los l'accés als serveis públics, l'empadronament, així com l'exercici públic de les seves creences, tradicions i drets fonamentals.