dijous, 8 de setembre del 2011

NO A LES RETALLADES EN SANITAT ALS CAPS DE CORNELLÀ

Unes 150 persones van respondre a la crida de les associacions de veïns de la ciutat. Van entrar al CAP de Martí Julià per a denunciar les retallades, fora es va engrescar a tothom a lluitar per la nostra sanitat pública i es va tallar la carretera com protesta.


Un parell de consultes en una petita sala d'espera per a 5000 nens de la població? uns pediatres que atenen seixanta nens en el seu torn diari? més pacients i menys metges? com es diu d'això? les retallades de Boi i Mas, d'un govern que només pensa en els beneficis que les mútues rebran de nosaltres, pobres pagadors d'impostos que ho fem per tenir una sanitat pública i de qualitat, no per ingressar allò que no tenim en les arques d'empreses privades. Amb la salut no es pot comerciar. És una indignitat que els que disposen de menys recursos tinguin que patir a més de les malalties, els temps d'espera quan de l'agilitat d'un diagnòstic depèn la teva vida, els retards en operacions que canviarien la teva qualitat de vida i el haver-se de desplaçar lluny del domicili per ser atès. Les mútues tampoc són la solució perquè en cas de malalties molt greus la seva resposta no és equivalent a la de la sanitat pública justament perquè són empreses on primer està el benefici i després el client, que no pacient.

Cada dia surten a la llum retallades de personal i serveis, de privatitzacions del servei públic, de serveis que creiem públics i són consorcis privats que cobren molt més de la despesa que hauríem de suportar si fos del sistema públic, com el nou hospital Moisès Broggi, que per cert no te servei de ginecologia i si retallen personal a Sant Joan de Déu, dones i nens no ens podrem posar malalts.

Per tot això el proper dimecres al centre del García-Nieto nova concentració a favor de la sanitat pública i contra les retallades a les 19 hores.  I al migdia 26 tallada de la Gran Vía per part del personal sanitari de Bellvitge.