dilluns, 5 de gener del 2009

SANT JAUME DE GOM A GOM CONTRA L'AGRESSIÓ AL POBLE PALESTÍ


Milers de persones es van concentrar ahir a la plaça Sant Jaume per a mostrar la seva indignació davant la impunitat amb que l’estat d’Israel està duent a terme el seu extermini de la població palestina a Gaza. Una resposta ciutadana contundent vers a l’atac terrestre de les tropes israelianes. Uns 500 morts i un miler de ferits es un balanç prou terrible que hauria de colpejar les consciències d’aquells que s’adjudiquen el paper de guardians de la humanitat. És una vergonya política i moral el fet d’abandonar a la població de Gaza, deixant a l’estat israelià fer la seva neteja de “terroristes”, alguns d’aquests no tenien edat ni per a anar al col·legi, mentre es parla del dret d’aquest a defensar-se. Es veu que aquest dret està vetat al poble palestí que viu des de fa anys una situació insostenible, són presos a casa seva.



L’ ONU ha demostrat altra cop la seva feblesa i la impotència d’alguns dels seus membres per a posar fi a aquests atacs, ja que es troben frontalment amb el vet dels Estats Units.


Un estat israelià que es va fer realitat gràcies a l’intent d’extermini racial per part del nazisme, sembla mentida que utilitzi les mateixes eines feixistes per al seu sosteniment i els seus somnis d’expansió. Els palestins no han de pagar els pecats comesos per altres en altra temps, això és altra injustícia històrica.


Si Europa i els seus governs no tenen una actitud ferma davant Israel i deixem que tot el suport vingui del sectors islamistes més radicals, a més d’un problema moral tindrem potser altres. És perillós el silenci d’occident però també ho és el dels països propers, com també el que només un 4% dels israelians s’oposin als atacs o que a Cisjordania no hagin estat més les mostres de repulsa.


Si volem una Palestina progressista, laica i lliure no podem mirar cap altra banda, hem de garantir el seu dret a ser un estat i tornar-li els seus territoris i posar fi als deliris dels sionistes que volen una Israel dominadora i gran. No només hem de tenir por de l’integrisme islàmic, per a ser coherents tinguem por de tots, fins del que tenim a casa.



El dissabte, dia 10, tothom a manifestar-se pels carrers de Barcelona contra l’agressió al poble palestí.

1 comentari:

Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat ha dit...

Gaza, territori palestí: 360 quilòmetres quadrats, milió i mig d'habitants (4.000 per km²), 51 km de frontera amb Israel al nord i a l’est i 11 km amb Egipte al sud (prop de la ciutat de Rafah), també 40 km de litoral en el mar Mediterrani. Assetjada per exèrcit sionista israelià per terra mar i aire i en el sud pel govern col•laboracionista de Hosni Mubarak. Sense aigua, electricitat, aliments ni medicament, Gaz afronta el genocidi.
Gaza està sola i inerme davant la brutal maquinària de guerra del Tzáhal. l'Autoritat Nacional Palestina presidida pel col•laboracionista Mahmoud Abbas, ha donat l'ordre d'impedir qualsevol solidaritat amb la població palestina de Gaza (amb l'excusa de Hamás. La UE mira per a altre costat, demana a un alt el foc, mentre al•ludeix al dret de l'estat sionista a defensar-se. Els EEUU, sense ambages dóna suport la criminal política d'Israel. L'ONU, inoperant, al servei de sionistes i nord-americans.
Les víctimes s'han convertit en botxins. La Shoa i l'existència de l'Estat d'Israel, ja no és un argument ni ètic ni moral que pugui justificar la política d'extermini del poble palestí.
Aquesta escalada pot ser, ens temem, la fi de les esperances de l'existència, a mitjà termini d'un estat palestí, independent i progressista.
Sionistes i nord-americans intenten implantar un nou ordre en Orient Mig que com un boomerang mal llançat es tornarà contra ells i contra tots, fruit de la desesperació de qui són desposseïts i no tenen futur.
Que li queda al poble palestí de Gaza? La resistència a ultrança davant un crim de guerra i una neteja polític-ètnica, i la veu dels pobles del món sencer, fins i tot d'aquest 4% de ciutadans israelians contrari a aquesta matança, que criden NO A LA BARBÀRIE SIONISTA.
Pedro Collado