dijous, 29 de juny del 2017

UN DIA HISTÒRIC: EL PARLAMENT ANUL·LA ELS JUDICIS DEL FRANQUISME PERPETRATS A CATALUNYA.


Gràcies al nostre company Pep Cruanyes, a la seva bona feina, a la seva perseverança, a la seva lluita, que és la nostra, per la veritat, la justícia i la reparació, avui el nostre Parlament ha anul·lat els judicis franquistes a Catalunya. L'enhorabona a totes les companyes i companys de la Mesa de Catalunya.




Hem gaudit d'altra jornada històrica al Parlament on per unanimitat s'ha aprovat la llei que anul·la els judicis franquistes a Catalunya. Volem destacar les intervencions de Joan Josep Nuet, de Mireia Boya i Montserrat Palau i donar les gràcies a tots tres per la seva tasca. I ens quedem amb l'emoció viscuda, les llàgrimes de companyes i companys i la satisfacció de la reparació rebuda. Aviat veurem tots els noms d'aquelles 63.961 persones que van patir aquest consells de guerra publicats al DOGC, darrera dels quals s'amaguen terribles històries de repressió. Jornada del 19 d'octubre de 2016.



La votació i l'himne d'Els Segadors vist des d'una de les sales habilitades per acollir a tantes persones protagonistes del dia d'avui, tantes que ha estat impossible poder ubicar-les a la Tribuna, encara que l'emoció i la joia han estat les mateixes.
























Un dia per recordar la resta de les nostres vides.


Links notícies:










Totes les intervencions de les diputades i diputats al Canal Parlament: