dimarts, 30 de setembre del 2008

COMUNICAT DEL NOSTRE COL·LECTIU SOBRE LES DECLARACIONS DEL SENYOR SAURA

Com a conseqüència de les declaracions fetes pel conseller Joan Saura amb relació a la petició de reparació pel President Companys hem de manifestar el següent:

El Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat no comparteix l’actuació prevista per a la Generalitat de Catalunya de demanar l’anul·lació del judici al president Companys dins del marc de l’anomenada llei de la memòria històrica.

No estem d’acord perquè el que es pretén amb aquesta Llei es que tots els que van patir la repressió franquista passin, un per un, per la justícia democràtica demanant la revisió del seu judici en un procés incert en quant a temps, diners i resultats.

Creiem que ni un representant electe pel poble de Catalunya, ni cap altre ciutadà ha de passar per aquest procés per injust, covard i humiliant. Un procés que portaria a la divisió dels que van ser criminalitzats i condemnats a mort pels tribunals franquistes en dos grups: el d’aquells amb certificat i consell de guerra anul·lat i el dels ciutadans que quedarien com a culpables de crims imaginaris als arxius judicials militars, per no tenir qui emprengui el feixuc camí de la burocràcia per ells.

No volem una revisió del judici a Companys, no volem demanar caritat, ni certificats, no volem una anul·lació fruit d’una decisió basada en aquesta revisió per part de l’estament judicial. Volem l’anul·lació de ple dret, per llei, del judici a Companys i de tots el judicis del franquisme. JUSTÍCIA pel que va ser president de Catalunya, JUSTÍCIA per a tots els càrrecs electes pel poble, JUSTÍCIA per a tots els ciutadans antifeixistes, JUSTÍCIA per a totes les víctimes del franquisme.

No volem almoina, demanem dignitat, per això continuem amb la nostra campanya amb més força i més empenta.

Quan el president Companys va ser elegit president de la Generalitat va dir que donaria la seva vida per Catalunya, per la República i per les llibertats. Ell va complir, nosaltres que farem per ell? donar-li un certificat de bona conducta?

CAMPANYA ANUL·LACIÓ JUDICI COMPANYS. ADHEREIX-TE.