divendres, 30 de gener del 2009

NO VOLEM CERTIFICATS DE BONA CONDUCTA NI PER A COMPANYS NI PER A CAP VÍCTIMA DEL FRANQUISME



La màquina propagandista s’ha posat en marxa, aquells que creuen en coincidències i els desinformats seran les víctimes informatives d’aquesta nova companya d’intoxicació mediàtica. Nou capítol del culebrot en el que pretén convertir el Tripartit i el govern de Madrid la justa petició de l’anul·lació del judici del president Companys. Ja sabem qui va perfeccionar el terme propaganda, en la pitjor accepció, i amb quina perversió, aquells que entregaren a Lluís Companys al règim franquista i els que van exterminar a milers de republicans en els seus camps de la mort, no és cap model a seguir.


Durant tot el dia d’avui la notícia no es deixava de repetir a Catalunya Ràdio, el President Companys serà honorat per part del Ministeri de Justícia espanyol. S’anuncia un acte, sense concretar les seves característiques i la data del mateix, imaginem que fruit de les presses, on s’ entregarà aquell paperet, que el mateix govern ha dit que no serveix per a res, a la família del que va ser president de la Generalitat, per a que tinguin constància de que el seu avi era bona persona. Allà també estaran els representants del govern català, imagino, que més que orgullosos per la jugada, descansats per treure’s pressió de sobra. Es tractaria d’un acte a compartir amb 160 famílies més, que van caure en el parany de demanar el certificat de bona conducta, serà la humiliació feta protocol.


Per a tots aquells que no creuen en coincidències, fan molt ben fet, ja sabíem que el paperet estava a punt de sortir, però que s’hagi fet aquesta publicitat la mateixa setmana que es demanava una entrevista al president Montilla, en una carta oberta signada per més de 38 Creus de Sant Jordi i nombroses associacions memorialistes (llegir carta), per cert, llista que no para de créixer, no és cap coincidència. Que de sobte la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega també li fiqui un cop de mà al PSC i als seus socis de govern, uns, ens sembla que del mateix partit que l’assassinat president Companys, i que resten muts, menys el diputat Tardà que no deixa de donar la cara per les víctimes del franquisme, no és coincidència. Que la senyora Montserrat Tura, consellera de Justícia, digui que es “congratula” per aquest fet i parli, a aquestes alçades, de judici il·legítim, quan ni els inventors del terme ho fan servir ja, és una bufa a tots els que demanem l’anul·lació dels judicis del franquisme per il·legals.


Ara passarà com quan van passejar a la néta d’en Companys per Madrid, que amb la contaminació dels mitjans de comunicació, ara més veu dels seus amos que mai, la societat catalana pensarà que això ja està resolt, com l’altra vegada, que ens honoren al president Companys, que ens honoren als lluitador antifeixistes, i que ja podem dedicar-nos a altres coses. No necessitem honor, honor i dignitat els hi sobra a les víctimes i a les seves famílies, el que li manca als polítics, el que volem és justícia. Potser exhibiran com un triomf aquest document, sense cap validesa jurídica, encara que a Catalunya Ràdio estan dient que amb aquest document es pot anar al Tribunal Suprem a demanar l’anul·lació, mentre ens expliquen que amb l’actual sistema no es pot fer res més, pues que el canviïn, a veure si així ens apropem a una democràcia. Com a premi de consolació ens diuen que això no vol dir que no es pugui seguir demanant l’anul·lació. Moltes gràcies.


Estem tips. Nosaltres no posarem l’altra galta, sortirem al carrer el dia 9 de febrer, a les 19 hores, al Passeig Lluís Companys, 14, de Barcelona davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme i l’anul·lació del judici a Companys i de tots els judicis del franquisme.


Per Companys, per Grimau, per Delgado, Granados, Ruano, Baena, Puig Antich i tants i tants, pels nostres pares, pels nostres avis. Us esperem amb les seves fotografies per demanar justícia, no ens aturaran amb mentides i propaganda.